DECEMBERZEGELS 2019

Start verkoop Decemberzegels
De verkoop van Decemberzegels is gestart maandag 3 november 2019.

Het premium: Duurzame tas
Uw als klant ontvangt dit jaar een duurzame tas als cadeau bij aanschaf van twee velletjes Decemberzegels.

Ook dit jaar hebben we weer een premium bij aankoop van decemberzegels.U ontvangt dit jaar een duurzame tas cadeau bij aanschaf van twee velletjes decemberzegels.
De tas is het hele jaar door te gebruiken en draagt eveneens bij aan een schonere oceaan. De tas is namelijk gemaakt van 7 plastic flessen, die worden schoongemaakt en verwerkt tot kleine korrels. Dit vormt de grondstof voor allerlei nieuwe producten, waaronder deze handige tas, zo komen deze plastic flessen niet in de oceaan terecht.

Premium Decemberzegels

Premium Decemberzegels

LET OP: Zolang de voorraad strekt.

Decemberzegels 2019

Dit jaar zijn de decemberzegels ontworpen door de bekende illustratrice Lieke van der Vorst. In een winters landschap trekt een bonte parade voorbij van mens en dier. Lieke combineert contrasterende kleuren met fonkelend licht en sneeuw die knerpt onder je voeten.

• De SBE decemberzegels bestaat uit 25 velletjes decemberzegels en het tarief van een decemberzegelvel is € 16,40.

• Een vel decemberzegels bevat 20 zegels, van alle 10 verschillende ontwerpen zijn er twee.

• De decemberzegelwaarde is 82 cent. Hiermee zijn de decemberzegels 5 cent goedkoper dan een reguliere postzegel.

• De verkoop van de decemberzegels start op maandag 4 november 2019.

• Voor post tot en met 50 gram is binnen Nederland één decemberzegel voldoende. Voor post tot en met 50 gram naar het buitenland zijn twee decemberzegels nodig

Internationale post tijdens de kerstperiode
Tijdens de kerstperiode zien we dat er bijna drie keer zoveel gefrankeerde brieven naar het buitenland worden verstuurd. Ook in 2019 geldt dat op internationale post tot 50 gram naast een internationale zegel ook twee Decemberzegels geplakt mogen worden. Dit staat ook vermeld op de achterzijde van het Decembervel.  

Ook dit jaar hebben we weer een premium bij de verkoop van Decemberzegels. U ontvangt bij aanschaf van 2 vellen Decemberzegels een Kaartenhouder met 4 verdiepingen cadeau. Een mooi gebaar verdient altijd een mooi plekje. In de Riverdale Kaartenhouder plaatst u de mooiste kerstkaarten die u ontvangt en hangt u deze op in uw huis.

Kaarten voor de feestdagen kunnen vanaf 5 november tot en met 4 januari 2019 met Decemberzegels worden gefrankeerd. Voor het gebruik van Decemberzegels gelden andere voorwaarden dan voor de  ‘gewone’ post.

Checklist kerst- en nieuwjaarskaarten

  • Kaart is niet zwaarder dan 50 gram
  • Een envelop moet altijd dichtgeplakt zijn
  • Minimale formaat kaart is 9 x 14 cm
  • Maximale formaat 38 x 26,5 x 3,2 cm (brievenbusmal)
  • Een kaart met een afwijkend formaat (bijvoorbeeld rond) moet in een rechthoekige of vierkante, dichtgeplakte envelop worden verstuurd

Frankeren van kaarten binnen Nederland

  • Decemberzegel 2010 t/m 2018 (zonder waarde-aanduiding)
  • Oudere Decemberzegels mét frankeerwaarde in euro’s. Deze bijfrankeren tot € 0,78
  • Digitale postzegel met een afdruk van € 0,78

Frankeren buitenland

Het versturen van kerst- en nieuwjaarskaarten naar het buitenland kan ook met Decemberzegels. Hiervoor moeten er 2 op.

Gewoon tarief

Brieven en kaarten met postzegels met het normale tarief of waarde-aanduiding 1 (tot 20 gram) kunnen ook worden gebruikt voor kerstpost.

Doe in de maand december geen losse rouwkaarten of de verzamelenvelop rouwkaarten in de kerstbrievenbus, binnenbrievenbus of straatbrievenbus . Om deze tijdig te kunnen bezorgen, moet deze bij de balie van Postnl bij de Plus afgegeven te worden.