DECEMBERZEGELS 2018

Start verkoop Decemberzegels
De verkoop van Decemberzegels start maandag 5 november 2018.

Het premium: Kaartenhouder met 4 verdiepingen van Riverdale
Uw als klant ontvangt dit jaar een Riverdale Kaartenhouder als cadeau bij aanschaf van twee velletjes Decemberzegels. In de test van PostNL kwam de Kaartenhouder als beste premium uit de bus. Met de kaartenhouder van Riverdale krijgen de mooiste kerstkaarten een leuk plekje in uw huis. LET OP: Zolang de voorraad strekt.

Decemberzegels 2018
De Decemberzegels zijn ontworpen door illustrator Sanny van Loon. December is voor velen van ons een magische tijd, ook voor Sanny. Zij liet zich inspireren door het samen zijn, huiselijke warmte en gezelligheid binnen en  buiten. In haar illustraties op de Decemberzegels combineert Sanny beelden van vroeger en nu,  met hip vintage, subtiele glitters en een heerlijk nostalgisch gevoel. Op het eerste blad ziet u twee van de 10 verschillende zegels.

NIEUW! Kras en Win
In deze magische maand verassen we u als klant naast het premium door met ieder vel Decemberzegels kans te maken op één van de vele prijzen door een win actie.  Aan de voorzijde van ieder Decemberzegelvel zit een krasvlak. Na het krassen verschijnt een unieke code waarmee u  kans maakt op 1 van de ruim 1.400 prijzen. Op postnl.nl/kerst vult u de unieke code in en ziet direct of u een prijs heeft gewonnen is. Elk veld heeft een unieke code, dus hoe meer Decemberzegelvellen, hoe meer kans op een prijs.

Internationale post tijdens de kerstperiode
Tijdens de kerstperiode zien we dat er bijna drie keer zoveel gefrankeerde brieven naar het buitenland worden verstuurd. Ook in 2018 geldt dat op internationale post tot 50 gram naast een internationale zegel ook twee Decemberzegels geplakt mogen worden. Dit staat ook vermeld op de achterzijde van het Decembervel.  

Decemberzegels2019 bij de Cornershop

Ook dit jaar hebben we weer een premium bij de verkoop van Decemberzegels. U ontvangt bij aanschaf van 2 vellen Decemberzegels een Kaartenhouder met 4 verdiepingen cadeau. Een mooi gebaar verdient altijd een mooi plekje. In de Riverdale Kaartenhouder plaatst u de mooiste kerstkaarten die u ontvangt en hangt u deze op in uw huis.

Kaarten voor de feestdagen kunnen vanaf 5 november tot en met 4 januari 2019 met Decemberzegels worden gefrankeerd. Voor het gebruik van Decemberzegels gelden andere voorwaarden dan voor de  ‘gewone’ post.

Checklist kerst- en nieuwjaarskaarten

  • Kaart is niet zwaarder dan 50 gram
  • Een envelop moet altijd dichtgeplakt zijn
  • Minimale formaat kaart is 9 x 14 cm
  • Maximale formaat 38 x 26,5 x 3,2 cm (brievenbusmal)
  • Een kaart met een afwijkend formaat (bijvoorbeeld rond) moet in een rechthoekige of vierkante, dichtgeplakte envelop worden verstuurd

Frankeren van kaarten binnen Nederland

  • Decemberzegel 2010 t/m 2018 (zonder waarde-aanduiding)
  • Oudere Decemberzegels mét frankeerwaarde in euro’s. Deze bijfrankeren tot € 0,78
  • Digitale postzegel met een afdruk van € 0,78

Frankeren buitenland

Het versturen van kerst- en nieuwjaarskaarten naar het buitenland kan ook met Decemberzegels. Hiervoor moeten er 2 op.

Gewoon tarief

Brieven en kaarten met postzegels met het normale tarief of waarde-aanduiding 1 (tot 20 gram) kunnen ook worden gebruikt voor kerstpost.

Doe in de maand december geen losse rouwkaarten of de verzamelenvelop rouwkaarten in de kerstbrievenbus, binnenbrievenbus of straatbrievenbus . Om deze tijdig te kunnen bezorgen, moet deze bij de balie van Postnl bij de Plus afgegeven te worden.